3D printing projectsGifted EducationScience & TechnologyRemedial Teaching

Education is more then 2D!


3D printing projects / Gifted Education / Science & Technology / Remedial Teaching

3Ducatie

Op woensdag 2 juli 2014 vond de Kick-off van 3Ducatie plaats bij het RSG Lingecollege in Tiel.

3Dabc (Manuela van den Bos) werkt samen met het KWTG (Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Gelderland) aan 3Ducatie; een 3D-printing pilot project van Ultimaker B.V.

Met het 3Ducatie project doen 19 basisscholen, 3 vo-scholen en 3 educatieve centra mee. Zij zullen naar voorbeeld van het 3Dabc project met plusklas 'de Alant' (Jenaplanschool De Morgenster te Geldermalsen) hun eigen 3D printer gaan bouwen. Bij het bouwen van de 3D printer kunnen de scholen een beroep doen op de hulp van ICT stagiaires van ROC Rivor in Geldermalsen. Deze leerlingen van het ROC lopen speciaal voor dit project stage bij Bibliotheek Rivierenland, die onder leiding van Guido de Gans een parallel lopend 3D print project zijn gestart.

De deelnemers zullen de onderwijscontent delen met Youmagine, een online Open Source community voor iedereen die de wereld van 3D printen wil ontdekken. YouMagine biedt een internationaal platform voor het delen van 3D designs en voor samenwerking en cocreatie. Onderwijs krijgt een mooie plek op YouMagine. 

Tijdens de Kick-Off werden de volgende workshops aangeboden:

1. Aan de slag met het bouwen van de printer

2. Introductie op Youmagine

3. 3D-ontwerpen maken met Tinkercad

4. Printen met de Ultimaker 3D printer

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld